San Domingo Barahona AA Finca Flamenco 100% arabica

Káva s plným tělem, intenzivní chutí kakaa, lískových oříšků a gianduja čokolády bez acidity s dluhotrvající čokoládovou dochutí. Opravdu skvělá káva pro plné krémové espresso. Velmi vynikne v mléčných nápojích.

pražená zrnková káva 

Pokud chcete kávu namlít, vepište způsob přípravy do poznámky v posledním kroku objednávacího procesu. Kávu vám nameleme na potřebnou hrubost.

balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem (4 ks) Skladem (4 ks) Zvolte variantu
Kód: 468/250 468/100 Zvolte variantu
247 Kč 988 Kč od 247 Kč 220,54 Kč bez DPH 882,14 Kč bez DPH od 220,54 Kč bez DPH
Kategorie: Káva
stupeň pražení: střední
oblast původu: Dominikánská republika
typ kávy: arabica
nadmořská výška pěstování: 800 - 1000 mnm
období sklizně: 2023
chuťový profil: intenzivní chuť kakaa, lískových oříšků a čokolády bez acidity
zpracování metodou: promytou
vhodné pro: espresso
odrůda: typica
San Domingo Barahona AA Finca Flamenco 100% arabica
Tip

San Domingo Barahona AA Finca Flamenco 100% arabica

Káva s plným tělem, intenzivní chutí kakaa, lískových oříšků a čokolády bez acidity s duhotrvající 

Opravdu skvělá káva pro plné krémové espresso.

 

 Dominikánská republika zaujímá východní stranu Hispanioly, druhého největšího ostrova Velkých Antil v Karibském moři. Tento rajský ostrov, který na západě sousedí s Haiti, je domovem asi 11 milionů lidí. Topograficky přináší nejvyšší a nejnižší nadmořské výšky v Západní Indii. Klimatické vzorce nepodléhají žádné sezónnosti, a to ani z hlediska teplot, ani srážek. Produkce kávy je tedy téměř rovnoměrně rozložena do celého roku.

INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster

Typhoon Roaster se lidí od klasických strojů na pražení kávy, které se používají už 150 let. Zdokonaluje vzduchové pražení kávy (tzv. na fluidním loži). Tato technologie účinně praží kávová zrna a zároveň se s ní snadno pracuje.

Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

 

NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ

 
Kvalita pražení často závisí na výkonu, charakteristice jeho zesílení a nutnosti předehřevu. Co lze dělat s kávou, pokud máte pražičku se zvýšeným výkonem, vysokou charakteristikou zesílení a možností pražit bez předehřevu?

Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!

 

 

Praženo v České Republice.

IM coffee s.r.o. se sídlem Březina 25, 679 05, Březina

KÁVA 1754 ROASTERY 

Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754. 

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
AM Avatar autora | 19.2.2024
Jedna z nejlepších káv podle mé chuti. Silná ale lahodná, bez acidity. Pro espreso i moka konvičku mohu doporučit.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: