Brazil Santos monte Carmelo, 100% arabica
Káva s plným tělem a nízkou aciditou, příjemnými čokoládovými a oříškovými tóny, které se prolínají s příjemnými ovocnými tóny. Dochuť je bez stopy hořkosti. Ideální pro přípravu každodenního espressa a dalších oblíbených kávových nápojů.
pražená zrnková káva
Pokud chcete kávu namlít, vepište způsob přípravy do poznámky v posledním kroku objednávacího procesu. Kávu vám nameleme na potřebnou hrubost.
Kategorie: | Káva |
---|---|
stupeň pražení: | střední |
oblast původu: | Brazílie - São Paulo, Paraná |
typ kávy: | Mundo Novo, Yellow Bourbon, Caturra, Catuai |
období sklizně: | 2021 - 2022 |
pěstování v nadmořské výšce: | 600 - 1300 mnm |
chuťový profil: | brazilské espresso s jemnou kyselinkou |
zpracování metodou: | natural |
vhodné pro: | espresso |
cupping score: | 82 b |
Brazil Santos monte Carmelo 100% arabica
Káva s plným tělem a nízkou aciditou, příjemnými čokoládovými a oříškovými tóny, které se prolínají s příjemnými ovocnými tóny. Dochuť je bez stopy hořkosti. Ideální pro přípravu každodenního espressa a dalších oblíbených kávových nápojů.
O KÁVĚ
Produkce kávy v Brazílii představuje asi jednu třetinu celosvětové produkce kávy, což z ní dělá největšího producenta na světě za posledních 150 let. Ve střední Brazílii je rozsáhlá savana Cerrado přerušena zdánlivě nekonečnými náhorními plošinami zvanými Chapadas. Pokrývají státy Goiás, Mato Grosso do Sul, Mato Grosso, Tocantins a Minas Gerais a dělají z nich jednu z největších oblastí produkce kávy na světě. Dobře definovaná období s horkými, vlhkými léty a příjemně chladnými a suchými zimami pěstování kávy v této oblasti velmi prospívá.
Pojmenování „Santos“ odkazuje na přístav Santos, odkud se tradičně zasílají kávy z různých oblastí země. Kávy z Brazílie jsou jedinečně podrobně popsány: NY 3/4 znamená „New York 3/4“. To se týká maximálního počtu povolených vad podle metody počítání vad newyorské burzy. V tomto případě umožňuje dle metodiky maximálně 18 závad. Screen 14/16 definuje velikost zrnek. "Fine cup" popisuje profil nápoje v šálku – vyžaduje mírně hladké, trochu drsnější a konzistentní espresso.
Nejběžnějším způsobem zpracování v Brazílii, který se používá pro asi 90 % vyrobené Arabiky, je proces sušení, správně označovaný jako přírodní. Celá kávová třešeň je nejprve očištěna a poté umístěna na slunci, aby se usušila v tenkých vrstvách na terasách nebo sušena v sušicích strojích.
Kávové plantáže v Brazílii často pokrývají rozsáhlé oblasti půdy, potřebují stovky lidí, aby je spravovali, provozovali a produkovali obrovské množství kávy.
INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster
Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.
NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ
Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!
Praženo v České Republice.
IM coffee s.r.o. se sídlem Březina 25, 679 05, Březina
KÁVA 1754 ROASTERY
Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.