RWANDA cafe de mama, natural 100% arabica

Sladká a ovocná: jahoda, med, borůvky. Prostě skvělá ovocná naturální káva na filtr

pražená zrnková káva 

Pokud chcete kávu namlít, vepište způsob přípravy do poznámky v posledním kroku objednávacího procesu. Kávu vám nameleme na potřebnou hrubost.

balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Připravujeme pražení
Kód: 478/250
397 Kč 354,46 Kč bez DPH
Kategorie: Káva
stupeň pražení: světlé
oblast původu: severní provincie
typ kávy: arabica 100%
odrůda: Red Bourbon
metoda sběru: selective picking
nadmořská výška pěstování: 1850 - 1980m
období sklizně: hlavně od února do června
chuťový profil: sladká a ovocná: jahoda, med, borůvky
acidita: jemná a komplexní, dochuť lesního ovoce
zpracování metodou: natural
vhodné pro: alternativní metody, skvělá sladká káva na filtr
cupping score: 88,25 SCA bodů
RWANDA cafe de mama, natural 100% arabica
Novinka Světlejší pražení

RWANDA cafe de mama, natural 100% arabica

O KÁVĚ

Nova Coffee, pěstovaná v okrese Gicumbi, pochází z vulkanických hor v severní provincii Rwanda. Pěstební podmínky jsou optimální s nadmořskou výškou 1800-2000 m nm, skvělou půdou, příznivým sluncem a deštěm.

Kromě nadmořské výšky je NOVA COFFEE také povýšením rwandského ducha, hrdosti a postoje rwandských žen. Tato káva má výraznou čirost a čistotu chuti a aroma. Je respektována pro svou skvělou chuť.

 

 

O REGIONU

Rwanda je stát ve východní Africe, který hraničí s Demokratickou republikou Kongo na západě, Ugandou na severu, Tanzanií na východě a Burundi na jihu. I když se nachází v rovníkovém pásu, má mírné klima. do své nadmořské výšky 1 700 m nm: teplota se pohybuje kolem 20 °C a srážky jsou obecně nízké a koncentrují se ve dvou hlavních obdobích (březen-květen a říjen-prosinec) se vzácnými obdobími sucha. Půda je velmi úrodná, a to i díky přítomnosti vulkánů: v národním parku Vulcanoes jich je pět, patřících do pohoří Virunga. Koltivace kávy se zrodila v roce 1930 prostřednictvím belgické koloniální vlády a dnes dává práci přibližně 400 tisícům zaměstnanců, kteří pěstují 70 milionů stromů, s produkcí kávy kolem 27 tisíc tun.

Dnes je kvalita zelených zrn kávy (hlavně druh Arabica - odrůda Bourbon) celosvětově ceněna a jeho produkce tvoří základ ekonomického růstu. Zemědělská produkce navzdory všemu nestačí pokrýt základní životní potřeby obyvatel (stále je nejhustěji osídlenou zemí Afriky) a dovoz převyšuje její vývoz. Také kvůli: procesu desertifikace, který zemi zasáhl po občanské válce v roce 1994, vysoké hustotě obyvatelstva, která nadměrně využívala zemědělská pole a bezohlednému kácení stromů vysídlenými lidmi. Je třeba přidat další vlastní charakteristiky území, které činí Rwandu slabší: mezi ně patří nedostatečný přímý přístup k moři a především špatná komunikační síť. Vláda vynaložila mnoho úsilí na rozvoj systému infrastruktury, ale nebyla schopna ovlivnit podstatným způsobem na finanční a výrobní schopnosti země.

Dnes země zůstává jednou z nejchudších na světě s HDP na hlavu 1807 $, zatímco zemědělství, které kdysi zaměstnávalo 90 % veškeré populace, utrpělo po roce 1994 drastický pokles. Do roku 1990 ve skutečnosti tento sektor představoval 60 % na celkovém objemu exportu, zatímco v roce 2001 to bylo jen 20 % v důsledku ekonomické krize, kterou vyvolala genocida, která vedla ke kolapsu cen kávy. Po programu, který trval nejméně 10 let, se dnes Rwanda stává jedním z hlavních producentů kávy. Vzácné rwandské fazole jsou požadovány společností Starbucks a prodávány po celém světě. Dnes toto odvětví dává práci 400 tisícům rodin drobných zemědělců, kteří se živí 70 miliony stromů s celkovou produkcí 27 tisíc tun.

Plantáže jsou velmi malé, s průměrem 200 rostlin, které dohromady zabírají pouze 35 000 hektarů v nadmořské výšce mezi 900 a 2400 metry. Káva Arabica roste ve výšce asi 1400 mnm a je převážně odrůdy Bourbon. Zemědělci jsou odborníci, když mluvíte o arabice, ale chybí jim specifické agronomické znalosti, zejména pokud jde o postupy hnojení; navíc velké procento stromů je starých a tedy se špatnou produkční schopností. „Bramborový defekt“ pak vede ke snížení kvality kávy, a to kvůli jejímu nepříjemnému aroma podobnému aroma syrových brambor, které se týká zrnek jedinců postižených bakteriálním poškozením. stále na stromě.

 

INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster

Typhoon Roaster se lidí od klasických strojů na pražení kávy, které se používají už 150 let. Zdokonaluje vzduchové pražení kávy (tzv. na fluidním loži). Tato technologie účinně praží kávová zrna a zároveň se s ní snadno pracuje.

Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

 

NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ

 
Kvalita pražení často závisí na výkonu, charakteristice jeho zesílení a nutnosti předehřevu. Co lze dělat s kávou, pokud máte pražičku se zvýšeným výkonem, vysokou charakteristikou zesílení a možností pražit bez předehřevu?

Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!

 

 

Praženo v České Republice.

IM coffee s.r.o. se sídlem Březina 25, 679 05, Březina

KÁVA 1754 ROASTERY 

Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: