Colombia Nelson Taborda Natural 100% arabica

ovocitá káva s chuťovým profilem kakao, jahody, tropické ovoce, skvělá káva na filtr

pražená zrnková káva 

Pokud chcete kávu namlít, vepište způsob přípravy do poznámky v posledním kroku objednávacího procesu. Kávu vám nameleme na potřebnou hrubost.

Skladem (>5 ks)
Kód: 683
Značka: Chicas industry
332 Kč 296,43 Kč bez DPH
Kategorie: Káva
Hmotnost: 0.33 kg
typ kávy: arabica
chuťový profil: kakao, jahody, tropické ovoce
země původu: Columbie
oblast původu: Titiribí, Antioquia
farma: Finca Cruzitania
odrůda: Colombia, Castillo
nadmořská výška pěstování: 1760 mnm
metoda zpracování: natural
metoda sušení: africké rošty
metoda sběru: selective picking
stupeň pražení: světlé
vhodné pro: alternativní metody
Colombia Nelson Taborda Natural 100% arabica
Novinka Světlejší pražení

Colombia Nelson Taborda Natural 100% arabica

ovocitá káva s profilem kakao, jahody, tropické ovoce

Colombia, Castillo - natural

O FARMÁŘI 

Nelson Taborda se narodil a vyrostl na kávových farmách, díky své práci a pomoci od vlády se mu podařilo získat vlastní kávovou farmu, kterou obhospodařuje od svých 20 let. Vždy prováděl tradiční postupy a prodával kávu Kolumbijské federaci pěstitelů kávy, nyní se s velkým úspěchem pustil do výroby speciální kávy, která jemu a jeho rodině přinesla lepší příjmy a vyšší kvalitu života. Rodina Tabordů pracuje v kávovém průmyslu, jak v obchodu, tak přímo jako hospodáři. Farmy mají rozeseté na kopcích nádherné osady Titiribí v oblasti Antioquia asi dvě hodiny od druhého největšího města Kolumbie, Medellínu. Bratr Nelsona, Walter, se dal místo pěstování na obchod a teď pod značkou 1000Montaňas sdružuje farmáře v okolí osady a produkuje naturálně zpracované kávy jak do zahraničí, tak do místních kaváren. Nelsona nejvíc baví zpracování honey a prodloužené fermentace. 

O FARMĚ

Farma Crusitania je v rukou pana Nelsona již 25 let, získal pozemek, který byl využíván jako dobytčí farma, vyčistil půdu a začal pěstovat kávu, která je jeho vášní.

 

„Naše káva je výjimečná tím, že se staráme o půdu, kde ji pěstujeme, bez chemie a s hnojivy, které nekradou živiny z půdy, pomáháme půdě produkovat kávu, aniž bychom ji poškodili. Výhody naší dlouholeté péče o půdu je vysoká produktivita, vysoká kvalita, vyšší hodnocení a lepší profilace. Nevýhody je pak klima. Kvalita kávy je hodně závislá na klimatu a není snadné ho ovlivnit nebo mu nějak předejít.

 

Káva se zpracovává  tradičním způsobem. Sklízí se ručně pomocí odborných sběračů, aby se sklidilo co nejvíce zralých třešní. Odslupkování se provádí pomocí elektrického stroje, fermentuje se v plastových nádržích a dužina se používá jako hnojivo. Všechno se snažíme využívat znovu. Další novinkou jsou přístřešky nebo skleníky, které jsou speciálně navrženy pro sušení kávy. U naturálních procesů je to velmi potřeba.“ 

INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY náš stroj Typhoon Roaster

 Typhoon Roaster se lidí od klasických strojů na pražení kávy, které se používají už 150 let. Zdokonaluje vzduchové pražení kávy (tzv. na fluidním loži). Tato technologie účinně praží kávová zrna a zároveň se s ní snadno pracuje.

Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

 

NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ

 
Kvalita pražení často závisí na výkonu, charakteristice jeho zesílení a nutnosti předehřevu. Co lze dělat s kávou, pokud máte pražičku se zvýšeným výkonem, vysokou charakteristikou zesílení a možností pražit bez předehřevu?

Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!

 

 

Praženo v České Republice. 

IM coffee s.r.o. se sídlem Březina 25, 679 05, Březina

KÁVA 1754 ROASTERY 

Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na ni navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: